Atradius Flow

Beheer je kredietverzekering in jouw eigen boekhoudsysteem

Kredietverzekering rechtstreeks geïntegreerd in Microsoft Dynamics NAV en Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Maak je gebruik van verschillende systemen en ben je veel tijd kwijt aan de handmatige invoer van gegevens? Dan is Atradius Flow dé oplossing. Onze add-on module voor Microsoft Dynamics NAV en Business Central zorgt voor een integratie van jouw kredietverzekering in je eigen boekhoudsysteem. Flow stelt je in staat om jouw kredietverzekering binnen je eigen bekende omgeving te beheren én automatiseert processen. Al jouw gegevens zijn altijd up to date en direct voor je beschikbaar. 

Hoe het werkt?

Maak een klant aan

Atradius Flow is verbonden met de wereldwijde debiteuren database van Atradius. Dit betekent dat je snel en eenvoudig jouw klant kunt opzoeken in onze database en vervolgens de afnemer kunt aanmaken in jouw eigen administratie. Als je klant al is aangemaakt in Microsoft Dynamics NAV of Business Central, dan kan je de informatie gebruiken van jouw Klantenkaart om de klant op te zoeken en deze vervolgens aanmaken in de Debiteurenkaart.

Beheer je kredietlimieten

Het aanvragen van kredietlimieten is een veel gebruikte functie. Daarom hebben wij dit proces voor jou zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Je kunt jouw kredietlimieten direct vanaf jouw Debiteurenkaart of Klantenkaart aanvragen. Zodra je het klantnummer aan onze Debiteurenkaart hebt gekoppeld, kan je het Actiewerkblad gebruiken om snel en eenvoudig jouw kredietlimieten te beheren

Je hebt een volledig overzicht in slechts één scherm van de activiteiten van jouw klant binnen de kredietverzekering.

Meld een betalingsachterstand en draag incasso over

De voornaamste reden om een kredietverzekering te nemen is om beschermd te zijn tegen niet-betalende klanten. Wanneer een klant achterstallig is met betalen, meld je dit heel gemakkelijk bij Atradius. Flow, verzamelt automatisch de openstaande posten van jouw klant, zoals facturen, creditnota's, betalingen en tegenvorderingen. Je hoeft dit alleen nog maar te controleren, eventueel aan te vullen en vervolgens de zaak met een druk op de knop aan Atradius over te dragen.

Actiewerkblad

Het Actiewerkblad signaleert gebeurtenissen die relevant zijn voor het beheer van jouw kredietverzekering en beveelt specifieke acties aan op basis van onze gemeenschappelijke gegevens in uw boekhoudsysteem. Met één klik kan je gemakkelijk en snel meerdere acties tegelijk uitvoeren. Zo kan je bijvoorbeeld in één keer meerdere cases aanmaken voor alle betalingen die achterstallig zijn. Daarnaast signaleert Atradius Flow wanneer je langere tijd niet met een klant hebt gehandeld, waarna je direct het kredietlimiet kan stopzetten. Wel zo efficiënt én het bespaart kredietlimiet kosten.

Waarom kiezen voor Atradius Flow?

Geautomatiseerd proces

Atradius Flow automatiseert jouw belangrijkste dagelijkse creditmanagement processen, waardoor handmatige invoer onnodig is en het risico op fouten vermindert. Werken met Atradius Flow biedt veel efficiëntie voordelen, waardoor jij je kunt focussen op de kerntaken binnen jouw onderneming.

Inzicht in kredietrisico

Alle informatie van Atradius over jouw afnemers is beschikbaar binnen je eigen boekhoudsysteem. Daardoor biedt Flow een uitgebreid inzicht in je kredietrisico. Het beschikt over alle belangrijke informatie die je nodig hebt om jouw kredietrisico te beheren, waar en wanneer je dat nodig heeft.

Eenvoudig
en snel

Met Atradius Flow beheert jouw onderneming nog eenvoudiger en sneller de kredietverzekering. Je doet het beheer via een add-on module in jouw vertrouwde Microsoft Dynamics NAV of Business Central omgeving, hierdoor is jouw organisatie snel gewend aan het werken met Atradius Flow. 

Wil je vandaag nog tijd besparen op jouw werkprocessen?

Meer weten over Flow of wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij vertellen je graag meer over onze diensten en helpen je deze optimaal samen te stellen.