Modula kredietverzekering

Modula, maatwerk in kredietverzekering

Ben je op zoek naar een kredietverzekering die op de behoefte van jouw bedrijf kan worden afgestemd? Dan is Modula dé oplossing voor jou. Heldere polistaal en geen kleine lettertjes: je ziet precies wat er wel wordt gedekt - maar ook wat niet. En voor de prijs hoef je het niet te laten, je hele omzet is verzekerd voor een premie die lager is dan je verwacht.

Onze Modula-polis maakt zijn naam waar. Met deze modulaire polis kies je namelijk zelf de bouwstenen voor jouw kredietverzekering. Een flexibele manier om je in te dekken tegen de risico’s van zakendoen op krediet. Je verzekert niet méér, maar ook niet minder dan jouw bedrijf nodig heeft.

De premie is afhankelijk van je wensen en bedrijfsprofiel zoals omzet, condities en de markten waarmee je zaken doet en is zeer gering in vergelijking met je omzet. Laat je aan ons jouw wensen weten? Dan kunnen wij vrijblijvend een offerte opmaken. Zo zie je direct hoe gemakkelijk en voordelig een kredietverzekering is.

Wij helpen je onderneming vooruit

Als ondernemer wil je natuurlijk veilig ondernemen en werken met financieel  gezonde klanten. Een Modula kredietverzekering van Atradius helpt je daarbij, in binnen- en buitenland.

De voordelen in één oogopslag

Met Modula ben je overal en altijd beschermd.

  • Modula beschermt je tegen het risico van non-betaling door insolventie of het onvermogen van afnemers om facturen te betalen

  • Je krijgt tot maximaal 90% vergoed – je kiest zelf op welke markten: binnenland, buitenland of beide

  • Je kunt dekking uitbreiden met extra ‘bouwstenen’ voor gebeurtenissen waar ook je klanten geen vat op hebben: denk aan politieke inmenging, oorlogen of natuurrampen

  • Is onze kredietlimiet beslissing positief, dan kan je gewoon zakendoen met je afnemer en/of prospect. In geval van een gedeeltelijke of negatieve beslissing zullen we deze toelichten, zodat je jouw commerciële strategie kunt aanpassen

  • Je krijgt toegang tot onze online credit management systemen die je volledig ontzorgen. Je kunt vooraf de juiste informatie over je klant inwinnen, risico's inschatten, een incassoproces starten en je bent altijd verzekerd tegen schade

Wat je krijgt als je voor Modula kiest

Klantencheck

Door je (potentiële) klanten en leveranciers op kredietwaardigheid te checken, kan je betalingsrisico en wanbetalers voorkomen en weet je precies wat de financiële situatie is. Je kan de kredietwaardigheid van alle afnemers controleren en het aantal checks is onbeperkt.

Incasso

Wanneer een factuur niet wordt betaald kan je via onze incassoservice: Atradius Collections, alsnog je vordering innen. Onze incassodiensten worden verleend in elk land, elke tijdzone, valuta en taal, ongeacht waar jij of jouw debiteuren gevestigd zijn. 

Kennis delen

Kennis biedt een voorsprong op je concurrenten. Dankzij betrouwbare informatie kunnen wij jou nog slimmer maken, daarom delen we graag onze kennis en ervaring. Onze adviseurs blijven je, tijdens de looptijd van een product, altijd van dienst.

De financiële wereld heeft een imago van afstandelijkheid. Hoe anders bij Atradius! Het meedenken is geweldig en inspirerend. Het geeft ruimte om te ondernemen.

Hoe Modula werkt

Je polis wordt op maat gemaakt

Ieder bedrijf is anders. Je kiest dus alleen de ‘bouwstenen’ die jij nodig hebt. Zo zit je Modula-polis altijd als gegoten. Je betaalt alleen voor dekking van risico’s waaraan jouw bedrijf blootstaat en aan de basisdekking voeg je naar keuze extra modules toe, zoals politieke risicodekking of dekking voor fabricagerisico’s. Het resultaat? Een eenduidige en transparante polis.

Het beheer van je Modula-polis is eenvoudig. Dankzij gepersonaliseerd accountmanagement en onze online credit management systemen - kan je snel kredietlimieten aanvragen, draag je vorderingen aan ons over en kan je alles perfect volgen en bijsturen.

Check de financiële situatie van je klant(en)

Bij het versturen van een factuur aan een klant of leverancier bestaat de kans dat deze niet wordt betaald. Dit leidt tot risico’s voor de winstgevendheid en cashflow van je organisatie. De groei van je organisatie kan in gevaar komen als er een factuur onbetaald blijft, het kan zelfs leiden tot een faillissement. Om dit te voorkomen is het van belang om klanten op hun kredietwaardigheid te toetsen. Als blijkt dat een nieuwe klant kredietwaardig genoeg is, kan met minder risico ondernemen.

Draag het incasso over

Wanneer je een Modula-polis afsluit, kan je vrijblijvend gebruikmaken van onze incassodienst voor optimaal kredietbeheer. 

Wij beschikken over een team van ervaren incassospecialisten en staan altijd voor je klaar. We weten de juiste druk uit te oefenen om maximaal resultaat te behalen in de minnelijke fase zonder direct kosten te hoeven maken voor juridische stappen. Een proactieve benadering levert vaak de beste resultaten op.

Wij keren de schade uit

Omdat wij het betalingsrisico overnemen, kun je erop rekenen dat je jouw geld ontvangt. De vergoeding bij niet betaalde facturen kan oplopen tot 90%. Zo houd je jouw cashstromen gezond, behoud je een concurrentievoordeel, heb je meer kans op financiering en schroef je de voorziening voor oninbare facturen terug. Er komt daardoor meer geld vrij voor andere zaken. Nog een voordeel: je polis en onze dienstverlening groeien mee met jouw onderneming.

Wil je weten of Modula het juiste product is voor jouw onderneming?

Wij helpen je graag verder!

Wil je meer weten over Modula of wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Wij vertellen je graag meer over onze diensten en helpen je deze optimaal samen te stellen.