Kredietverzekering - zo werkt het

Hoe werkt een kredietverzekering?

Een kredietverzekering biedt de zekerheid dat je verzekeraar uitbetaalt wanneer jouw klant in gebreke blijft. Als je klant bijvoorbeeld failliet gaat nadat je goederen hebt geleverd en hij je niet betaald heeft, zal de kredietverzekering de schade voor het grootste gedeelte vergoeden. De toepassing en de dagelijkse werking van een kredietverzekeringspolis verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Bij Atradius Nederland bieden wij een mkbZeker, Modula en een Multinationals kredietverzekeringspolis aan.

mkbZeker

mkbZeker is een kredietverzekering speciaal voor het MKB met een omzet tot 10 miljoen euro, met eenvoudige voorwaarden, maximale dekking, flexibele incassodiensten én ruimte om een eigen pakket op maat samen te stellen. Dit allemaal al vanaf € 100 per maand.

Ontdek meer

Modula

Modula is een kredietverzekering die op de behoefte van ieder bedrijf kan worden afgestemd. Met deze modulaire polis kiest u zelf de bouwstenen voor uw kredietverzekering. Een flexibele manier om u in te dekken tegen de risico’s van zakendoen op krediet. 

Ontdek meer

Multinationals

Atradius Multinationals is speciaal ontwikkeld voor multinationals. We zien je business als één geheel en bieden tegelijkertijd de lokale ondersteuning die past bij jouw eigen geografische spreiding.

Ontdek meer

Een kredietverzekering bij Atradius

De meeste kredietverzekeraars werken net als Atradius en beginnen met een beoordeling van de financiële situatie van je zakelijke klant. Deze beoordeling, ook wel 'buyer rating' genoemd, is de kans dat jouw klant in gebreke blijft bij de betaling en wordt mede door de verzekeraar gebruikt om te bepalen hoeveel van je krediet hij bereid is te verzekeren en onder welke voorwaarden.

Als jouw klant de factuur niet kan betalen, kan je het beste eerst zelf contact opnemen, middels een herinnering of aanmaning, om het geld terug te vorderen. Heeft je klant wat meer tijd nodig, dan kan je ervoor kiezen om een betalingsregeling te treffen. Wacht echter niet te lang met het nemen van incassomaatregelen om je eigen liquiditeit te beschermen. De professionele incassomedewerkers van Atradius Collections hebben ervaring met het volledige incassotraject en het bevorderen van een positieve, duurzame relatie met klanten. Indien nodig zullen zij het invorderingsproces versnellen en indien nodig contact opnemen met curatoren en advocaten. Deze service wordt standaard aangeboden aan de kredietverzekeringsklanten van Atradius, waarbij deze service in de meeste gevallen kosteloos is.
Als het niet mogelijk is om je vordering te innen, betaalt Atradius uit volgens de voorwaarden van jouw polis. Of het nu via incasso of de verzekering is, je krijgt je geld dus in de meeste gevallen (bijna) geheel terug.

Onze verzekeringsproducten en onze expertise bieden je zekerheid wanneer je met nationale en internationale klanten zakendoet. Als één van de oudste kredietverzekeraars kennen wij onze klanten en hun bedrijven. Onze korte afstand tot en kennis van de markt, onze relatie met onze klanten, debiteuren en tussenpersonen en onze toegang tot marktinformatie helpen ons om dreigende faillissementen te kunnen voorzien voordat deze zich voordoen.

Hoe werkt een kredietverzekering?

Het is meer dan de naam doet vermoeden en beschermt je onderneming via:

 • Informatie over zakelijke afnemers: kredietlimieten tonen kredietwaardigheid
 • Incassoproces inbegrepen: incassokosten op zakelijke afnemers zijn verzekerd
 • Betaalt je klant niet: dan vergoeden wij de schade. Zo heb je altijd voldoende liquiditeit en cashflow

Waarom een kredietverzekering afsluiten?

Verzekerd tegen wanbetaling

Wij keren schade uit als je klanten hun facturen niet meer kunnen betalen. Hierdoor heb je altijd voldoende financiële middelen om te investeren, te groeien en je rekeningen te betalen.

Cashflow blijft op orde

Facturen worden sneller betaald en het vermindert de kans op slecht risico. Met een positieve cashflow kan je aan al je verplichtingen voldoen en dit brengt voordelen met zich mee.

Voorsprong op je concurrenten

Met ons credit management systeem kan je vooraf de juiste informatie over je klant inwinnen en  gemakkelijk risico's inschatten. Zo kun je op krediet leveren waar jouw concurrent dit wellicht niet kan.

Kredietcheck stock-photo-young-smiling-successful-man-work

Hoe afhankelijk ben jij van je grootste klant?

Behoud je groei met Atradius. Doe gratis een kredietwaardigheidscheck en ontdek hoe jouw (potentiële) klanten er financieel voorstaan.

Check nu jouw klant

Wij hebben de juiste oplossing voor elk type bedrijf

Midden- en kleinbedrijf (mkbZeker)

Tot 10 miljoen omzet

mkbZeker is een unieke incasso oplossing voor MKB bedrijven met een omzet tot 10 miljoen.

 • No Cure, We Pay!
 • Incasso tot 100% gedekt
 • Premie vanaf € 100 per maand
 • Dekking tot € 15.000 per klant in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië

Ontdek meer
Midden- en grootbedrijf (Modula)

Flexibiliteit in kredietverzekering

Een kredietverzekering die op de behoefte van jouw bedrijf is afgestemd.

 • Maatwerk in kredietverzekering, je kiest alleen ‘bouwstenen’ die jij nodig hebt
 • 75% tot 90% dekking
 • Zowel in Nederland als wereldwijd
 • Dekking uitbreiden als dat nodig is

Ontdek meer
Multinationale ondernemingen

Vanaf 250 miljoen omzet

Multinationals is speciaal ontwikkeld voor multinationale ondernemingen.

 • Voor ondernemingen met vestigingen in meerdere landen
 • Inzichten in de economie en klanten wereldwijd
 • Lokale expertise en wereldwijd netwerk

Ontdek meer

De voordelen van een kredietverzekering

Een kredietverzekering kan je naast een gerust gevoel bij het zakendoen veel voordelen opleveren. Atradius heeft bijvoorbeeld toegang tot handelsinformatie over miljoenen bedrijven wereldwijd, waardoor wij jouw credit management ondersteunen middels het beoordelen van de kredietwaardigheid van je zakelijke klanten. Dit kan met name nuttig zijn bij het verkennen van nieuwe markten en het opbouwen van relaties met nieuwe klanten.

Veel directies eisen een kredietverzekering als onderdeel van de credit managementprocessen van een onderneming. Een solide kredietverzekeringspolis kan ook de toegang tot financiering ondersteunen en helpen vertrouwen op te bouwen tussen bedrijven en hun banken en kredietinstellingen.

Wil je weten of een kredietverzekering past bij jouw onderneming?

Wij helpen je graag verder!

Wil je meer weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Wij vertellen je graag meer over onze diensten en helpen je deze optimaal samen te stellen.