Kredietverzekering - het kost minder dan je denkt

Hoeveel kost een kredietverzekering?

De kosten van een kredietverzekering variëren van bedrijf tot bedrijf, aangezien de meeste kredietverzekeraars naar diverse factoren kijken voordat het risiconiveau wordt bepaald.

Veel mensen denken dat het een duur product is, maar dat valt mee. Een kredietverzekering kost vaak nog geen half procent van de verzekerde omzet.

De prijs van een kredietverzekeringspolis kan met de volgende vergelijking worden berekend:
Percentage van de omzet x Risiconiveau = Kosten van de polis

Ter indicatie: de kosten van een kredietverzekering variëren doorgaans van 0,1% tot 0,5% van jouw totale omzet op rekening. Elke polis – met dekking voor alle klanten - zal uniek geprijsd zijn op basis van een risicoprofiel. 

Een factuur van een debiteur die niet wordt betaald kost je vaak meer dan de daadwerkelijke premie van een kredietverzekering. Heb je onbetaalde facturen met hoge bedragen? Dan heb je de premie er al snel uit. 

Prijsberekening van een kredietverzekering

De premie wordt doorgaans gebaseerd op jouw omzet, de omvang van de vorderingen (met nadruk op uw grootste afnemers), het risiconiveau van je afnemers, het schadeverleden, de industriesectoren en de marktlocaties. De premie verdien je daarbij vaak snel terug: je kunt oninbare reserves vrijmaken, verzekeringskosten fiscaal aftrekken en je werkkapitaal verhogen. Tegelijkertijd krijg je makkelijker toegang tot hogere bankkredieten tegen lagere kosten, dankzij jouw verbeterde kredietwaardigheid.

Het afsluiten van een verzekering is vergelijkbaar met veel andere verzekeringen wat betreft het berekenen van de prijs. De premie van een opstalverzekering wordt bijvoorbeeld berekend op basis van de grootte en de ligging van het gebouw en hoe kwetsbaar het is voor risico's zoals brand, overstromingen of aardbevingen. Deze berekening is uniek voor elk gebouw. Op dezelfde manier worden de kosten van een kredietverzekering berekend op basis van de waargenomen risiconiveaus en specifieke vereisten van een onderneming, wat betekent dat elke polis uniek is.

Jouw kredietverzekeraar zal het risico inschatten op basis van de handelsgeschiedenis die je met jouw klant hebt, evenals hun handelsgeschiedenis met anderen, de stabiliteit van de sector, de politieke (in)stabiliteit van de locatie van jouw klant en andere factoren. Zij zal ook rekening houden met jouw individuele behoeften, bijvoorbeeld of je dekking nodig hebt voor een groot of langlopend project waarvoor specifieke kredietlimieten of een volledige omzetdekking vereist is.

Een kredietverzekering bij Atradius

Bij Atradius bieden we dekking aan via een mkbZeker polis, een Modula polis of een multinational polis. Deze polissen stellen ons in staat om de dekking - inclusief de kosten van de dekking - af te stemmen op de behoefte en de grootte van jouw onderneming. 

mkbZeker

Tot 10 miljoen omzet

mkbZeker is een unieke incasso oplossing voor MKB bedrijven met een omzet tot 10 miljoen.

 • No Cure, We Pay!
 • Incasso tot 100% gedekt
 • Premie vanaf € 100 per maand
 • Dekking tot € 15.000 per klant in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië

Ontdek meer
Modula

Maatwerk in kredietverzekering

Een kredietverzekering die op de behoefte van jouw bedrijf is afgestemd.

 • Maatwerk in kredietverzekering, je kiest alleen ‘bouwstenen’ die jij nodig hebt
 • 75% tot 90% dekking
 • Zowel in Nederland als export wereldwijd

Ontdek meer
Multinationals

Vanaf 250 miljoen omzet

Multinationals is speciaal ontwikkeld voor multinationale ondernemingen.

 • Voor ondernemingen met vestigingen in meerdere landen
 • Inzichten in de economie en klanten wereldwijd
 • Lokale expertise en wereldwijd netwerk

Ontdek meer

Hoeveel kost een kredietverzekering?

Lever je goederen of diensten op factuur (krediet) en zijn jouw afnemers ondernemingen? Dan is een kredietverzekering een waardevolle tool voor jouw debiteurenbeheer. Het kost vaak nog geen half procent van jouw verzekerde omzet.

Wij keren schade uit als je klanten hun facturen niet meer kunnen betalen. Hierdoor heb je altijd voldoende financiële middelen om te investeren

De voordelen van een kredietverzekering

 • Klant informatie: doe veilig zaken met (nieuwe) klanten -Wij controleren de kredietwaardigheid en laten je weten of wij jouw afzet aan hen zullen dekken en zo ja, voor hoeveel. Dit kan je helpen te beslissen of je met een klant in zee wilt gaan of beter op zoek kunt gaan naar andere mogelijkheden

 • Incasso service: je kan debiteuren aansporen tot (tijdige) betaling. Betaalt een debiteur niet op tijd, dan komen onze incasso experts in actie

 • Beschermd tegen wanbetaling: als er een verlies optreedt door onbetaalde facturen, dan vergoeden wij de schade - tot 90%

 • Concurrentievoordeel: verwerf een concurrentievoordeel door je klanten aantrekkelijke betalingstermijnen te bieden

 • Betere bankcondities:  de bank ziet het als een vorm van extra zekerheid. Dit betekent dat je dit in veel gevallen kunt inzetten bij het krijgen van een betere condities bij uw bank

 • Kosten zijn aftrekbaar: alle zakelijke kosten die rechtstreeks betrekking hebben op je onderneming, zijn aftrekbaar van de belastingen

 • Relevante inzichten: je krijgt toegang tot inzichten over de markt, economie. Praktisch en direct toepasbaar binnen je organisatie
Kredietcheck stock-photo-young-smiling-successful-man-work

Hoe afhankelijk ben jij van je grootste klant?

Behoud je groei met Atradius. Doe gratis een kredietwaardigheidscheck en ontdek hoe jouw (potentiële) klanten er financieel voorstaan.

Check nu jouw klant

Wil je weten of een kredietverzekering past bij jouw onderneming?

Wij helpen je graag verder!

Wil je meer weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Wij vertellen je graag meer over onze diensten en helpen je deze optimaal samen te stellen.